Deel III: prooien en slachtoffers

De vraag die elk slachtoffer van narcistische uitbuiting en de daarmee samenhangende terreur zich stelt is, hoe ben ik hier in terecht gekomen en hoe kom ik hier ooit weer uit. Schuldgevoelens, schaamte, onbegrip, ongeloof en zelfdestructieve neigingen zijn het gevolg. De narcist zal te allen tijde zijn macht uitoefenen om ervoor te zorgen dat je hem niet vergeet ook al is de relatie beëindigd. Hij houd het lijntje vast en zal eraan trekken als je hem dreigt te vergeten.

dd050d328d3d16982f8933359ea3f6b0Constant laat hij je weten dat hij daar kan zijn… Met als gevolg; extra sloten, dichte gordijnen, telefonische nummer herkenning, speciale codes afspreken met vrienden en familie, andere wachtwoorden en extra beveiliging op de computer. Op straat; over je schouder kijken, nooit zomaar ergens binnen gaan omdat hij er kan zijn. Bestaande relaties krijgen een ander perspectief; hij zal ze hebben bewerkt; bent in een kwaad daglicht gesteld, bent paranoïde, je geestelijke gezondheid wordt betwijfelt, bent verslaafd dus alles wat er gebeurd heb je over jezelf afgeroepen. Onbevangen nieuwe mensen ontmoeten bestaat niet meer, want kennen ze hem, spelen ze met hem onder een hoedje of is het er ook zo een? Zo zijn slachtoffers altijd op hun hoede en leven in de constante dreiging van de narcist. Tenminste dat is wat hij wil. Mocht hij zijn macht verliezen kan hij het ultieme middel inzetten waar al zo vaak mee is gedreigd.

2c54c6d753ea9c875c356d3eb2cc7d2dEn dit is een van de redenen waarom er meer bekendheid moet komen rondom dit fenomeen, dit ultieme middel is moord en/of zelfmoord. Mijn vermoeden en ik stel met nadruk vermoeden, is dat een aantal van de gezinsdrama’s ingegeven zijn door de narcistic rage. Die komt omhoog als de narcist zijn macht en controle kwijtraakt, als hij de zaakjes niet meer naar zijn hand kan zetten of zijn ware aard word onthult dan explodeert hij. Met dit verschijnt de werkelijke waanzin van deze mensen, want omdat anderen hem in zijn bestaan bedreigen heeft hij het recht met gelijke middelen terug te slaan.

De vraag hoe iemand hierin terechtkomt is eenvoudig te beantwoorden. De extreme narcist is een jager die iedere beweging van zijn prooien kent, hij ruikt het wanneer een prooi sterk of zwak is en zal op het voor hem geëigende moment toeslaan. De uitverkorene zal hij de hemel in prijzen en op een voetstuk plaatsen, overladen met aandacht en zorg. Heel langzaam verleidt hij de prooi zich te nestelen in de gouden kooi die als gevangenis is gebouwd, eenmaal binnen begint de uitbuiting en terreur. Bizar?! Nee, de ervaring van slachtoffers die zich verbaasd afvragen hoe zij hierin zijn terechtgekomen.

Toch als het onbenoemd blijft hoe kan iemand dan vermoeden dat het kwaad in de echte wereld bestaat en actief is. Voor de meeste mensen is het iets uit de bijbel, mythen, sprookjes, films en series maar niemand wil geloven dat het echt bestaat. Zo kan de narcist blijven doen wat zijn natuur hem voorschrijft, gebruikt en misbruikt hij een ieder voor zijn doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s