Over

Wat ik je mee wil geven is dat je jezelf informeert en realiseert dat je voor alles weer op jezelf moet gaan vertrouwen. Verwijt jezelf niets, je kon het niet weten dus laat je schaamte of schuldgevoel los. Blijf open; al heb je een ontdekking gedaan die je voor onmogelijk hield en kom je ‘het’ opeens overal tegen. Bedenk dat het overgrote deel van de mensen gewoon gewoon is, met leuke en minder leuke karaktertrekken. Mocht je in je omgeving op ongeloof stuitten probeer te begrijpen dat het geen onwil is maar zelfbescherming van de gezonde psyche die bang is voor besmetting. Ook zul je mensen ontmoeten die vanuit hun eigen ‘expertise’ omgaan met het fenomeen, luister naar ze en evalueer, maar mocht je je ongemakkelijk voelen laat ze gaan. Het belangrijkste is alert te zijn en jezelf te onderwijzen.

 

 

2 gedachtes over “Over

 1. Ik kwam je website tegen, op zoek naar info… super dat je hierover schrijft. Ik ben sinds kort bij dat clubje van mensen die ‘begrijpen’, zoals je dat zo gepast omschrijft. Héél erg herkenbaar. Ik ervaar ook frustratie, nu ik het eindelijk begrijp. Ik zoek nog steeds naar de woorden om te omschrijven wat er gebeurd is, en maar één enkeling lijkt me te verstaan.

  Ik twijfelde tot nu toe of het gezond voor me zou zijn om echt mensen op te zoeken die iets gelijkaardigs meemaakten. Ik wil er niet in blijven hangen. Anderzijds heb ik het gevoel dat ik het niet kan verwerken doordat ik er niet of weinig over kan vertellen.

  Like

  • Hallo Sophie,

   Het heeft allemaal zijn tijd nodig en die woorden zal je vinden als je er toch met mensen over van gedachten wisselt die weten waar je het over hebt. Wat mij toen geholpen heeft is het boek van Clarissa Pinkola Estes, de ontembare vrouw. Succes met je pad.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s